Sök i den här bloggen

Translate

söndag 7 augusti 2022

"Offervilja" av Ewa Klingberg

Det är med lite sorg i hjärtat som jag nu har lyssnat ut "Offervilja" Det är nämligen så att Ewa Klingberg med den här boken avslutar serien Värnamord 😢 Jag har verkligen uppskattat de här tre böckerna och tagit karaktärerna till mitt hjärta men nu tar det alltså slut. Gillar ni mysdeckare så ska ni absolut läsa eller lyssna på den den här serien för den är härligt och lagom spännande 🧡 Ljudboken är uppläst av Mattias Linderoth och den är 7 timmar och 29 minuter lång.

Journalisten Niklas får allt fler frilansjobb från lokaltidningen i Värnamo och han känner sig mer och mer hemma i staden. När det kommer ett tips om ett trädgårdsfynd i form av en nedgrävd pistol tar han sig motvilligt an uppdraget. Det känns inte som det mest intressanta och spännande att skriva om, men när vapnet tycks höra ihop med det sista kalla fall som hans pappa lämnade efter sig blir han nyfiken. Niklas börjar nysta i fallet. År 1967 skedde ett våldsamt rån i stadens största bank och en kund blev skjuten till döds. Än idag vet ingen vem som avlossade det dödande skottet. I sina efterforskningar stöter Niklas på stadens livliga frikyrkoliv och han börjar misstänka att det innanför kyrkans väggar döljer sig en och annan hemlighet. Men hans efterforskningar kommer visa sig vara farligare än han kunnat ana, både för honom själv men också för hans nära och kära. 

Den här författaren har skrivit många andra bra böcker också och om ni söker på hennes namn i sökrutan ovan kan ni läsa om några av dem. Jag kan också lova att det kommer dyka upp fler av dem här på bloggen framöver 💚

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar