Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 31 augusti 2022

"Var inte rädd för mörkret" av Kristina Agnér

När jag läste om den här boken så kändes handlingen lite lik den i "Det andra arvet", som jag nyligen lyssnade på. Och de båda böckerna vissa gemensamma ingredienser: ett ärvt hus, familjehemligheter och skumma bybor... Men det är definitivt inte samma historia och viktigast av allt är att båda böckerna är bra, välskrivna och spännande. "Var inte rädd för mörkret" är Kristina Agnérs debutroman och den håller hela vägen. Som ni förstår så gillade jag den mycket 🖤 Ljudboken är uppläst av Anja Lundqvist och den är 9 timmar och 30 minuter lång.

Alva lämnar Stockholm med ett krossat hjärta efter att ha hittat sin sambo tillsammans med en annan kvinna. Hon har bestämt sig för att röja upp i det gamla båtsmanstorpet hon ärvt efter sin mamma. Väl på plats i de småländska skogarna får hon veta att modern inte dött en naturlig död. Allt pekar i stället på att det handlar om mord. Nu är frågan om det kan hänga samman med en ung kvinnas olösta försvinnande i byns förflutna. Den kvinnan var Alvas mormor. Hon lär känna folket i byn men vem kan hon egentligen lita på. Någon av dem måste vara den som mördade hennes mamma och kanske är det samma person som ligger bakom mormoderns försvinnande för länge sedan. Medan sensommarnätterna blir allt mörkare blandas platsens historia med Alvas egen och i jakten på sanningen får hennes rädslor alltmer rationell grund. Men det är inte mörkret som är farligt - det är människorna.

Återigen får ni nu ett boktips för mörka höstkvällar 🍂🍁🍂 Om ni kryper under en filt tillsammans med "Var inte rädd för mörkret" så kan jag utlova både spänning och underhållning 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar