Sök i den här bloggen

Translate

fredag 26 augusti 2022

"En sista utväg" av Julie Clark (originaltitel: "The Last Flight")

Det här gillade jag skarpt 🧡 "En sista utväg" sticker ut i spänningsgenren och även om tempot inte är särskilt högt så bjuder boken på massor av nagelbitande. Det är min första bekantskap med Julie Clark och den ger mersmak. Jag vill verkligen läsa mer av henne 🤍 Ljudboken är uppläst av Mirja Turestedt och den är 9 timmar och 29 minuter lång.

Claire Cook vekar ha det perfekta livet. Hon har gift in sig i en politisk dynasti och bor i ett vackert hus på Manhattan. Men bakom stängda dörrar pågår hemska saker. Den perfekta maken är en tyrann och han använder sin personal för att spåra varje steg Claire tar. Vad han inte vet är att Claire i flera månader har planerat sitt eget försvinnande. Trots att hennes planer går om intet så hamnar hon ändå på en flygplats. Hon tror att hon misslyckats men av en tillfällighet träffar hon en kvinna i flygplatsbaren. Även den här kvinnans omständigheter verkar svåra. Tillsammans fattar de ett beslut i sista minuten. De två kvinnorna byter biljetter. Claire tar Evas flyg till Oakland och Eva går på planet till Puerto Rico som Claire. De tror att bytet kommer att ge dem båda det försprång de behöver för att börja om någonstans långt borta. Men när flyget till Puerto Rico kraschar inser Claire att det inte längre handlar om ett försprång utan ett helt nytt liv. Avskuren och med vetskapen om att nyheten om hennes död är på väg att explodera i media antar Claire Evas identitet. Men tillsammans med den kommer hemligheterna som Eva kämpade så hårt för att hålla gömda...

"En sista utväg" är ett hett boktips nu när hösten närmar sig. Det är en perfekt bok att kura upp i soffan med 💙 Och med det här inlägget önskar jag er en trevlig fredagskväll! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar