Sök i den här bloggen

Translate

söndag 21 augusti 2022

"Herre på täppan" av Christina Olséni och Micke Hansen

Jag har lyssnat på serien om Ester Karlsson med K lite då och då och nu kommit fram till den fjärde delen i serien, "Herre på täppan". Den passade säsongsmässigt fint att ta sig an nu och den är lik de tidigare delarna genom att vara mer underhållande än spännande. Boken är helt enkelt en charmig och helt okej mysdeckare 💛 Ljudboken är uppläst av Anton Körberg och den är 8 timmar och 32 minuter lång. 

Arne och Barbro har blivit med kolonistuga och Ester och hennes kakadua Roland tillbringar motvilligt sensommaren i det spartanska huset. Arne går i taket av svartsjuka när det visar sig att en av kolonigrannarna, Hjalmar von Ridderhusen, var Barbros första kärlek. Men så hittas Hjalmar död efter ett cocktailparty han anordnat och Arne blir genast huvudmisstänkt. När ytterligare en av koloniägarna mördas dras även Roland in i utredningen då kriminalkommissarie Bertilsson misstänker att kakaduan blivit vittne till mord. För att fria Arne från polisens misstankar drar Ester återigen igång sin egen mordutredning. Tillsammans med prästskrället, hennes granne som envist uppvaktar henne, kommer hon allt närmre sanningen.

Christina Olséni och Micke Hansen har skrivit många fler roliga och gulliga mysdeckare och ni kan läsa om flera av dem om ni söker på deras namn i sökrutan ovan. Precis som "Herre på täppan" är många av dem läsvärda 💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar