Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 10 augusti 2022

"Svart sommar" av M.W. Craven (originaltitel: "Black Summer")

Som utlovat så kommer här ett inlägg om den andra delen i serien om kommissarie Washington Poe. Den heter "Svart sommar" och den är exakt lika bra som den första delen (som ni kan läsa om i inlägget nedan). M.W. Craven är verkligen skicklig på att bygga upp spänning och fängsla sina läsare så att det är omöjligt att lägga ner boken innan den är slut 🤍 Och hans galleri av karaktärer är så underbara och intressanta att det bara förgyller läsupplevelsen ännu mer 🖤 Ljudboken är uppläst av Niklas Engdahl och den är 12 timmar och 23 minuter lång.

Stjärnkocken Jared Keaton avtjänar en livstids fängelsedom för mordet på sin egen dotter, Elizabeth. Keaton är charmig och karismatisk och en psykopat. Elizabeths kropp återfanns aldrig och Keaton dömdes främst på Washington Poes vittnesmål. När en ung kvinna stapplar in på en ensligt belägen polisstation och säger att hon är Elizabeth Keaton hamnar Poe därför i fel ände av en brottsutredning. Om det kvinnan säger är sant kan det komma att kosta honom mycket mer än hans karriär. Med hjälp av den enda person han litar på, den lysande men socialt taffliga Tilly Bradshaw, måste han besvara den verkligt ofrånkomliga frågan - hur kan en människa vara samtidigt levande och död? DNA-bevisen säger nämligen att det är Elizabeth som dykt upp. Men så försvinner hon igen, lika plötsligt som hon dök upp. Nu börjar bevisen i stället peka mot Poe och att han ligger bakom hennes försvinnande. 

Jag tänker fortsätta att hylla den här serien lite till! Ni kan läsa eller lyssna på "Svart sommar" utan att först ha läst första boken i serien, men varför göra det? Det skulle ju innebära att ni missar en riktigt bra och nervkittlande story... 🙈

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar