Sök i den här bloggen

Translate

söndag 28 augusti 2022

"Summan av alla synder" av Louise Penny (originaltitel: "A Great Reckoning")

Jag brukar älska att läsa/ lyssna på Louise Pennys böcker eftersom hon lyckas kombinera spänning, intressanta ämnen och fängslande karaktärer med ett vackert språk som är en njutning att läsa. Det gör hon här i "Summan av alla synder" också, men den här gången blir tempot alldeles för lågt och jag tappar intresset flera gånger. Trots det så finns det något som håller mig kvar och jag lyssnade ut boken. Men detta är inte hennes bästa bok i serien om kommissarie Armand Gamache  (detta är den tolfte delen). Ljudboken är uppläst av Tomas Bolme och den är 17 timmar och 30 minuter lång.

Kartan som upptäcks inne i en vägg på bistron i Three Pines tycks först inte vara mer än en kuriositet. Men när Gamache får den som present första dagen på sitt nya jobb på polisskolan i Québec visar det sig snart att den bär på förkrossande hemligheter. När en av skolans lärare påträffas död hittar man en kopia av den egendomliga kartan i hans bostad. Varför fanns den där? Gamache har gett fyra aspiranter en kopia av den för en skoluppgift gällande utredande och utöver den finns också bara hans egen kopia. En av de unga polisaspiranterna är Amelia Choquet. Hon är tatuerad, piercad och upprorisk. Hon framstår som allt annat än en blivande polis. Ändå går hon på polisskolan och var en av den mördade lärarens skyddslingar. Utredningens fokus riktas snart mot Gamache själv, hans koppling till Amelia och hans möjliga inblandning i brottet. För både Amelia Choquet och Armand Gamache närmar sig tiden för en uppgörelse med det förflutna.

Även om jag inte är stormförtjust i "Summan av alla synder" så är den ändå läsvärd. Speciellt om man tänkt sig fortsätta följa kommissarie Gamache framöver, vilket jag tänker göra 🖤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar