Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 4 augusti 2022

"Gränslös" av Jørn Lier Horst (originaltitel: "Grenseløs")

Det ska mycket till för att jag ska läsa/lyssna på en vintrig bok mitt i sommaren, men en skäl att göra det är definitivt då det kommer en ny bok av Jørn Lier Horst ⛄💙 "Gränslös" är den tolfte delen i serien om William Wisting och jag älskar den här serien. Den har hållit hög klass genom alla böcker och det är alltid spännande, men också intressant. "Gränslös" är inget undantag utan den är exakt lika bra som de andra böckerna 🤍 Ljudboken är uppläst av Mattias Linderoth och den är 10 timmar och 36 minuter lång.

William Wisting blir kontaktad av administratören för en sida på internet där en grupp människor tillsammans försöker lösa det ouppklarade mordet på den australiensiske backpackaren Ruby Thompson. En av de mest aktiva medlemmarna kallar sig Astria och har uppgett att hon kommer från Norge. Hon har sagt sig vara nära en möjlig lösning men så blir det plötsligt helt tyst från henne. Nu är administratören orolig för Astria och anmäler henne försvunnen. Motvilligt låter sig Wisting fascineras och dras in i den okonventionella efterforskningen som gruppen håller på med och det visar sig vara vägen in i ett kriminalfall med många förgreningar. Det framkommer att Astria bör finnas i Norge och snart sker saker som gör att Wisting kan dra igång en ordinär polisutredning.

Jag längtar redan efter nästa bok i den här serien och hoppas att väntan inte kommer att bli alltför lång. Har ni inte redan upptäckt den här serien så är det definitivt dags att göra det nu 🖤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar