Sök i den här bloggen

Translate

fredag 12 augusti 2022

"NORD" av Katarina Ekstedt och Anna Winberg Sääf

Den här boken har det pratats om och den har skrivits upp så mycket så till slut var jag bara tvungen att lyssna på den och den motsvarade faktiskt alla lovord som den fått 🧡 "NORD" är en deckare som utspelar sig i restaurangmiljö och visst blir det kanske någon gnutta för mycket matlagning, men det vägs upp av en väldigt spännande och nervkittlande intrig som bjuder på några överraskningsmoment. Kort och gott är det här en välskriven och mycket läsvärd bok 💙 Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 10 timmar och 32 minuter lång.

En hemsk olycka i tonåren gör att Alex blivit ensam och övergiven av sin omgivning. Han är arbetslös och söker desperat jobb via Facebook. En gammal vän hör strax därefter av sig och erbjuder honom att ta över hans jobb på den världsberömda stjärnkrogen NORD i de jämtländska fjällen. Det låter för bra för att vara sant men ändå tvekar han inte att nappa på det. Han har helt enkelt inte råd att tacka nej och gör han bra ifrån sig kan ett jobb på NORD öppna dörren till andra fina restauranger. Jobbet är stentufft och när han faller för ägaren Alice Duwal, som är vacker och spännande men betydligt äldre än Alex och dessutom gift, kompliceras hela tillvaron ännu mer. Det dröjer inte länge förrän Alex inser att allt inte är som det verkar. Alice visar sig ha många hemligheter, och han dras in i en härva av lögner, sex och hot som verkar helt omöjlig att ta sig ur.

Jag tycker att "NORD" av Katarina Ekstedt och Anna Winberg Sääf är en lysande spänningsroman som jag rekommenderar å det varmaste 🧡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar