Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 25 augusti 2022

"Sanden" av Gabriella Nilsson

"Sanden" började ganska lovande men blir snabbt ganska flummig, rörig och faktiskt lite tråkig. Det är alltid trist att skriva negativt om en bok men den här passade inte mig. Boken kan säkert uppskattas mer av någon eller flera andra men jag hade hoppats på lite mer spänning och kanske ett lite högre tempo. Ljudboken är uppläst av Veronica Kurba och den är 4 timmar och 56 minuter lång.

För tolv år sedan på midsommarafton försvann Annie. Hon sågs senast vid Sanden i Sankt Anna skärgård. Hennes mamma, Janice, kan inte glömma sin dotters försvinnande och har fastnat i sökandet. Sorgen och pusslandet av minnen har lett till att den kvarvarande familjen splittrats. Hon är redo att ge upp när en ny kollega, Julia, dyker upp. Hon har precis flyttat tillbaka till sin hemstad, men det som skulle bli en nystart börjar snart te sig helt annorlunda. Tillvaron faller ur hennes händer och en rad obehagliga minnen gör sig påminda. Janice blir mer och mer övertygad om att Julia på något sätt kan hjälpa henne att få veta vad som hände Annie, men på vilket sätt?

"Sanden" är inte en bok som stannar kvar hos mig efter att den är slut, men som jag skrev ovan så kan den säkert passa andra bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar