Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 16 augusti 2022

"Dyningar" av Elinor Kapp

Den senaste delen i Elinor Kapps serie Mord i skärgården heter "Dyningar" och den har jag lyssnat på nu. De två första delarna i serien var enligt mig helt okej om än lite upprepande. Detsamma kan sägas även om "Dyningar", men nu känns det som att det i alla fall är färre upprepningar än tidigare och det gör att storyn flyter på bättre. Jag tycker att boken är hyggligt spännande och det är definitivt den bästa av dem 💙 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 7 timmar och 36 minuter lång.

En drunknad kvinna påträffas i vattnet och man hittar även ett avskedsbrev. Det gör att dödsfallet till en början ser ut som ett tragiskt självmord. Men när Eddie, kriminalkommissarie vid Stenungsundspolisen, upptäcker ett samband med ett tidigare suicidfall inser han att han begått ett fruktansvärt misstag. De två självmorden kan i själva verket vara ett verk av en seriemördare. På det privata planet ser det ljust ut för Eddie. Han och sambon Stella är kära och har flyttat in i Stellas mormors hus. Det enda som grusar lyckan är att de inte lyckas bli gravida. 

"Dyningar" slutar med en riktig cliffhanger så det är inte svårgissat att det kommer komma en fjärde del så småningom och den tror jag säkert att jag kommer lyssna på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar