Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 17 augusti 2022

"Farovatten" av Karolina Orrhede

"Farovatten" är andra delen, efter "Irrväv", i Karolina Orrhedes serie Råådeckarna. Jag gillade första delen och tycker att det blir ännu lite bättre här i den andra boken. Återigen står bilföretaget GAD i centrum och det gör att man redan från start är bekant med flera av karaktärerna. Jag tror att det är det som gör att jag gillar den här boken lite mer. Storyn är hyggligt spännande med en del överraskningar och jag tycker absolut att boken är läsvärd 💛 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är nästan exakt 11 timmar lång.

Linnea (dotter till poliskommissarie Kamran Ghaemi) skolkar från skolan och hamnar mitt i en polisutryckning efter att en kvinna spolats upp på stranden i det fridfulla fiskeläget Råå. Linneas granne har hittat den döda kvinnan och chocken blir så stor att hon måste läggas in på sjukhus. Linnea bestämmer sig för att ta hand om granndamens hund. Senare samma dag träffar hon på en svårt skadad dykare. Han förbjuder henne att ringa efter ambulans och säger att ingen får veta att han är där. Linnea kan inte bara överge honom, men ju mer hon dras in i hans nät desto mer förstår hon vad han är kapabel till. Samtidigt har Kamran fått ett ödesdigert besked och har tankarna på helt annat håll. På byns största företag, GAD, har maktbalansen återigen hamnat i gungning och de gamla vännerna Nina de Coyette och Kaiyo Lindvall har fullt upp med att hantera en misslyckad lansering av en ny bilmodell. De klandrar varandra och den sammanhållning som räddat dem tidigare riskerar att lösas upp. De anar inte att den döda kvinnan lämnat efter sig spår som leder rakt in i GAD:s ledningsgrupp.

Jag rekommenderar både "Farovatten" och den första delen i den här serien och jag tycker att det ska bli spännande att lyssna på del tre när den kommer 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar