Sök i den här bloggen

Translate

fredag 5 augusti 2022

"Otid" av Erik Axl Sund

Jag hade missat att den här boken hade kommit, men nu har jag ÄNTLIGEN lyssnat på den tredje fristående delen i Melankoliserien av Erik Axl Sund. Den heter "Otid" och den är alldeles utmärkt bra 💛 Jag har skrivit det förr och jag skriver det så gärna igen - den här författarduon (som också gett ut böcker under Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist) vet hur man berättar en historia så att den griper tag i en och stannar kvar när boken är slut. Det blir faktiskt inte bättre än så här 🤍 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 13 timmar och 59 minuter lång.

En ung namnlös flicka har hoppat på ett godståg i norra Sverige och hamnat i Stockholm. I samband med ett slagsmål grips hon och en utredning kring hennes identitet tar fart. Poliserna Jeanette Kihlberg, Jimmy Schwarz och Nils Åhlund kopplas in men fallet rör sig trögt. Snart knyts flickans närvaro på ett avlägset sätt till två mord i förorten, men egentligen klarnar inte mycket då heller. Kanske blir det t.o.m. mer svårförståeligt. Eftersom flickan inte pratar tar man också hjälp av en psykolog. Parallellt med polisens arbete pågår också lanseringen av författaren Per Qvidings senaste roman. Den handlar om Stina som i slutet av 1800-talet växer upp i de norra delarna av Sverige och som till följd av missväxt och svält tvingas emigrera till USA. Även Qvidings berättelse får betydelse för den pågående utredningen. 

Jag hoppas att ni är många som redan läst de här författarnas böcker och till er som inte gjort det redan - gör det! Ni kommer inte att ångra er ♥️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar