Sök i den här bloggen

Translate

fredag 9 december 2022

"Blindspår" av Jonas Moström

Den här boken finns bland dem jag missat i konflikten mellan Storytel och Nextory, men nu har jag gett mig själv en tillfällig möjlighet att lyssna ifatt på lite böcker jag missat. "Blindspår" är den nionde delen i Jonas Moströms Nathalie Svensson-serie. Jag tycker inte att det är den mest spännande boken av de nio, men den har andra kvaliteter så jag ger den godkänt med ett litet plus efter. Att betyget inte blir högre beror mest på att jag vill ha lite mer nerv i en deckare än vad som finns i den här boken. Ljudboken är uppläst av Marie Richardson och den är 13 timmar och 14 minuter lång.

En novembersöndag blir skådespelerskan Helena Melvinder brutalt knivhuggen till döds i sitt kök i Uppsala. När kriminalkommissarie Johan Axberg anländer sitter offrets 17-årige son Elias på golvet. Elias har Downs syndrom, han är blodig och håller krampaktigt i sin mamma. Han vägrar släppa taget och kan inte redogöra för vad som har hänt. När det uppdagas att Helena tidigare har sökt hjälp hos Nathalie Svensson för sonens våldsamma tendenser går misstankarna direkt till Elias, men är han verkligen i stånd att mörda sin egen mamma? När man får klart för sig att Helena haft flera älskare riktas dock misstankarna mot dem. Kan någon av dem vara svartsjuk? Frågorna är många och den enda konkreta ledtråd de har är den träfigur som Elias täljer på. I takt med att den växer fram dras snaran runt mördaren åt. Nathalie och Johan kämpar också med att komma fram till om de vill ha det barn som de nu väntar tillsammans. Tester visar att deras barn kommer få kämpa med samma saker som Elias gör.

"Blindspår" går att läsa eller lyssna på utan att först ha läst de tidigare delarna i serien, men jag tycker absolut att böckerna är så pass bra att ni bör läsa dem alla 🤎 Vill ni läsa om fler av dem så sök på författarens namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar