Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 7 december 2022

"Julpusslet" av Caroline Twamley

Inför förra julen lyssnade jag på "Julmiraklet" av Caroline Twamley. I år har det kommit en ny bok i serien Julpärlor. Den heter "Julpusslet" och det är min senast lyssnade bok. Det är en mycket fristående fortsättning på "Julmiraklet" eftersom en del av karaktärerna känns igen därifrån, men man måste inte ha läst den innan man tar sig an "Julpusslet". Nu är båda böckerna väldigt charmiga så jag rekommenderar ändå att man läser dem båda 🎄 Ljudboken är uppläst av EvaMaria Oria och den är 6 timmar och 20 minuter lång.

När mäklaren Alicia får veta att hennes pappa äger ett hus som han ärvt efter sina morföräldrar bestämmer hon sig för att fly dit över julen. Det ödsliga huset, Lilla Ryen, är en perfekt tillflyktsort för att komma bort från familjen. Tanken är också att hon ska göra en värdering av huset eftersom pappan vill sälja det. Närmsta granne är skogsbonden Niklas. Han lever ett varannan vecka-liv med sin dotter. Efter en tragedi sökte han sig till samhället för en nystart. Både Alicia och Niklas påverkas av varandra men de är båda försiktiga med att ta första steget till något ingen av dem tror har en framtid. Men Lilla Ryen väcker Alicias nyfikenhet och plötsligt känns det inte lika lätt att skiljas ifrån det. Hon hittar gamla album och ett litet kors. Dessa saker blir ledtrådar i jakten på en begravd familjehemlighet.

Den här tiden på året är den tiden då jag konsumerar mest feelgood eftersom julutbudet i den genren är så stor. Jag brukar bli ganska mätt på de här böckerna framåt jul, men än så länge kan jag uppskatta dem. "Julpusslet" är en julig och söt historia som jag tycker att ni ska läsa ☃️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar