Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 27 december 2022

"Den ödesdigra måltiden" av Agatha Christie

För mig är det nätan ett måste att läsa något av Agatha Christie under julen. I år blev det "Den ödesdigra måltiden". Valet föll på den eftersom offrets smeknamn var jultomten - alltså en liten julkoppling. Det är som vanligt när det gäller Christie en pusseldeckare och jag uppskattar alltid hennes böcker 💙 Ljudboken är uppläst av Thomas Engelbrektsson och den är 41 minuter lång. 

Hercule Poirot äter middag med sin vän Henry Bonnington på restaurangen The Gallant Endeavour i London. Bonnington är stamgäst och känner därför väl till både personalen och de andra gästerna. Det är särskilt en gäst som fångat hans uppmärksamhet - en skäggig gubbe som besöker restaurangen varje tisdag och torsdag och alltid beställer samma sak. Ingen vet vad han heter eller var han bor och han går under smeknamnet Jultomten. När Bonnington frågar servitrisen Molly om Jultomten berättar hon att gubben avvikit från sitt beteende veckan före. Han kom in en måndag och beställde något helt annat än det han brukar äta. När Poirot får höra det blir han nyfiken men eftersom Jultomten inte är på plats faller saken i glömska. En vecka senare är mannen död och nu får Poirot använda sina små grå för att ta reda på vem som ville döda Jultomten.

"Den ödesdigra måltiden" är en kort och mysig pusseldeckare som passar fint så här i mellandagarna ❄️ Vill ni läsa om fler böcker av den här författaren så hittar ni en hel del av dem här på bloggen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar