Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 20 december 2022

"Medan snön faller i Ådala" av Åsa Liabäck

Det har inte blivit så mycket feelgood nu i december som det brukar bli för min del. Delvis beror det på att jag faktiskt inte känner mig så sugen på det, men också för att det funnits så mycket annat som konkurrerat ut dessa böcker. Men nu har jag i alla fall lyssnat på "Medan snön faller i Ådala". Det är den tredje delen i Åsa Liabäcks Ådalaserie. Jag tycker att det är en mysig bok som bjuder på lite julkänsla och det som lyfter boken ordentligt är de charmiga karaktärerna ❄️ Det jag tycker är jobbigast med storyn är att den är lite upprepande, ungefär som om man som läsare skulle glömt de olika karaktärerna mellan kapitlen. T.ex. gällande Anna som är gravid så upprepas det flera gånger att nästa vår/sommar är det en bebis också eller nästa Lucia är vi tre osv... Men bortser man från detta så är det en feelgoodhistoria som passar fint nu i julveckan 🤍 Ljudboken är uppläst av Anja Lundqvist och den är 9 timmar och 52 minuter lång.

Julen har kommit till Ådala koloniområde. Kolonisterna drömmer om varmare tider medan de funderar på hur julen ska firas. För Marcus del känns allt osäkert efter flytten tillbaka till Sverige, men han har ju sin bror Patric och morfar Ragnar. För Anna och Patric är det väntans tider som gäller. Snart kommer deras bebis och mycket kommer förändras. Men strax innan jul sker något som vänder upp och ner på allt. Stephanie släpper äntligen sin platta och bjuder på releasefest. Detta leder till att grannen i lägenheten ovanför blir en oväntad vän. Ragnar gör sitt bästa för att hålla koll på alla sina vänner, samtidigt som den nya kaffestugan i Ådala väntar på att invigas.

Det som gör att jag fortsätter följa den här serien är definitivt karaktärerna som är väldigt svåra att inte tycka om. Jag älskar ju också den här årstiden mest så jag är glad att det kom en del som bjuder på jul och vinter eftersom den verkligen skiljer sig från de tidigare delarna ☃️ Det kändes uppfriskande! (Ni kan läsa om de tidigare delarna här på bloggen om ni söker på författarens namn i sökrutan ovan.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar