Sök i den här bloggen

Translate

lördag 10 december 2022

"När snön faller vit" av Carin Hjulström

Jag tyckte att en julig hälsning från Säbyholm lät väldigt lockande och mysigt så nu har jag lyssnat på "När snön faller vit" ❄️ Den här gången är det mer feelgood än mysdeckare över det hela och det gjorde mig lite besviken. Å andra sidan kan jag förstå det eftersom det är jultema på storyn och ett litet mysterium innehåller den allt. "När snön faller vit" är den fjärde delen i Carin Hjulströms serie Säbyholms gröna fingrar. Ljudboken är uppläst av Gunilla Nyroos och den är 3 timmar och 46 minuter lång.

Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton har full upp på plantskolan Säbyholms gröna fingrar. Julen står för dörren och en julmarknad planeras. På ålderdomshemmet i närheten firas Lucia med sång från traktens förskola. Strax efter firandet upptäcker man att ett dyrbart konstverk har försvunnit. På Säbyholms slott upptäcks att ännu en konststöld har begåtts. Polisen Olle Magnusson och hans kollega inleder en utredning och Siri och Anton dras som vanligt in i fallet. Samtidigt vill slottsfrun Viveca Lagercrantz planera för julen och i år vill hon fira en stor jul tillsammans med släkten. I år inkluderar hon även Siri och Anton i det hela. Siri blir tveksamt glad medan Anton inte alls vill gå. För Siris del lockar det också att få fira tillsammans med Olle, men han har inte tagit upp ämnet. Kommer stöldernas klaras upp innan jul och kommer alla att få fira en fröjdefull jul?

"När snön faller vit" är en mysig julhistoria som absolut bidrar med julstämning ☃️ Spänningsfaktorn är dock väldigt låg så är man ute efter det så ska man nog välja en annan bok. För egen del är jag i alla fall glad att jag lyssnade på den 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar