Sök i den här bloggen

Translate

söndag 11 december 2022

"De vackraste mord hon känner" av Sofia Rutbäck Eriksson

Som utlovat kommer här ännu ett boktips denna tredje advent. Jag förstår att det kan verka konstigt att det blir "De vackraste mord hon känner" av Sofia Rutbäck Eriksson för det är ju inte direkt en jul- eller vinterbok. Men det är faktiskt så att den väcker julstämning hos mig eftersom det är fortsättningen på julkalendern "Mordnatt råder, tyst det är i husen" som jag lyssnade på förra året 🎅🏻 Jag tyckte så mycket om den och alla karaktärerna så nu när jag försöker lyssna ifatt böcker jag missat var jag bara tvungen att lyssna på den 💚 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 13 timmar och 22 minuter lång.

Sommaren har kommit till den lilla byn Arvidsträsk i Norrbotten och det är dags för den årliga fisketävlingen. Men när en av de erfarna fiskarna hittas död tvingas man ställa in den. Återigen dras den pensionerade polisen Rolf Ström in i ett mordmysterium där vem som helst i det idylliska samhället kan vara skyldig. Även den här gången får han hjälp av deckarförfattaren Riita Niemi. De har också upptäckt att de trivs väldigt bra i varandras sällskap så de jobbar bra tillsammans. Men när spåren pekar mot en av deras käraste vänner sätts både etik och lojalitet på spel. Hemligheter från förr sipprar fram och förhoppningsvis kommer detta fria deras vän. 

"De vackraste mord hon känner" är en klassisk pusseldeckare som bjuder på både spänning och mycket humor 🌲 Det är som jag skrev ovan den andra delen i Arvidsträskserien och jag ser redan nu fram emot fortsättningen 🖤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar