Sök i den här bloggen

Translate

fredag 2 december 2022

"Halen" av Emma Olofsson

"Halen" är den första delen i den nya serien Olofströmsmorden, av Emma Olofsson. Det är en isande, spännande bok med intressanta karaktärer som lovar väldigt gott inför fortsättningen 🧊 Jag har lyssnat på ett par av den här författarens tidigare böcker och ni kan läsa om dem genom att söka på hennes namn i sökrutan ovan. "Halen" passar prefekt in i mitt nuvarande vinter- och jultema och vill ni också ha böcker som passar in säsongsmässigt är detta ett bra val 🤍 Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 9 timmar och 35 minuter lång.

Jacob återvänder hem till Olofström efter många år i London. Hans farmor, som alltid har funnits där för honom, har antytt att hon behöver hans hjälp och han får ett lärarjobb på sin gamla högstadieskola. Uppväxten i den lilla arbetarstaden var långt ifrån enkel och han gör sitt bästa för att tränga undan de mörka minnena. Men när en av hans elever försvinner och klasskompisen My verkar veta mer än hon vågar säga blir det allt svårare att hålla det förflutna på avstånd. Någon vill tonåringarna illa, men varför? Jacob börjar söka efter sanningen. Jakten leder honom tillbaka till familjemedlemmar han lämnat bakom sig och vidare hela vägen tillbaka till barndomen och den vackra men förrädiska sjön Halen. 

Jag gillade den här boken och rekommenderar den varmt! Själv ser jag fram emot fortsättningen som förhoppningsvis inte dröjer alltför länge. Och med det önskar jag er en fin fredagskväll 💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar