Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 13 december 2022

"Lucia i nöd" av Helena Sigander

Glad Lucia önskar jag er med "Lucia i nöd" av Helena Sigander 💫 Det är en kort story som är lite lagom spännande, men jag valde den mest för att den passar bra denna dag 🕯 Ljudboken är uppläst av Astrid Drettner och den är endast 50 minuter lång.

När en man i tomtedräkt dyker upp i personalens kapprum en morgon under julruschen är Charlotte road till en början. När hon får syn på tomtens pistol förstår hon att hon har klivit mitt in i ett rån och kommer på andra tankar. Den tomteklädda rånaren känner till alla personalens arbetsrutiner, men inte bara det utan även Charlottes hemadress. Skräckslagen för att lämna sin dotter föräldralös vågar inte Charlotte berätta allt hon vet för polisen och till råga på allt verkar tomterånaren ha fattat tycke för henne. Men det har också änklingen Lasse. De båda har träffats eftersom de båda är med i förskolans Luciapjäs. 

Jag hoppas att era eventuella Luciafiranden och Luciatåg blir mer stämningsfulla och mindre dramatiska än firandet i den här boken. Vill ni koppla av efter dagens händelser och har 50 minuter över så tycker jag att ni ska lyssna på  eller läsa "Lucia i nöd" ⭐️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar